Την Τετάρτη 28/09/2016 επισκέφτηκαν το “Θεοδωρίδειο Κέντρο – Οριζοντες¨ του Δήμου Καρδίτσας, ομάδα 12 εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών του ιδρύματος «Άγιος Λάζαρος», 10 εκπαιδευόμενοι/ες και 2 εκπαιδευτές-συνοδοί, καθώς και εκπρόσωπος του «E-SCHOOL – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ».

Εκεί τους υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Αντωνίου Ελένη, ο αντιπρόεδρος του Κέντρου κ. Ψημμένος Σωτήρης, ο κ. Σουφλάκος Βασίλης, μέλος του Δ.Σ. καθώς και το προσωπικό του Κέντρου. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Η αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση και ένταξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, Νοητική Υστέρηση και κινητικές Αναπηρίες στο σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον»

Οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου «ο Άγιος Λάζαρος» συμμετείχαν στο πρόγραμμα πηλοπλαστικής του ¨Θεοδωρίδειου Κέντρου – Ορίζοντες¨ μαζί με τους νέους –ες του Κέντρου, με τους εκπαιδευτές τους καθώς και τις εθελόντριες του Κέντρου κα. Μακρή Μάρθα (εικαστικός) και Αγάπη Καραγιαννάκη( εικαστικός), την ψυχολόγο κ.α. Έφη Παπαμαργαρίτη και μία εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού. Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση για όλους καθώς αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες και ανανέωσαν το ραντεβού τους στις επόμενες κοινές δράσεις, αφού είχε ήδη προηγηθεί γνωριμία μεταξύ τους, την Τρίτη στο Καφέ Del Corso, όπου ο κ. Ψαχούλας Ορέστης πρόσφερε τους καφέδες-αναψυκτικά σε όλους.