Η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου του προγράμματός μας ΚΑ1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ με αριθμό 2016-1-EL01-KA104-023264 και θέμα «Κατάρτιση σε Καινοτόμες Τεχνολογίες και η Εφαρμογή τους στην Εκπαίδευση Ενηλίκων» στην ΜΑΛΤΑ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Τα περιεχόμενα του σεμιναρίου οργανώθηκαν από την MECB L.T.D., τον οργανισμό-εταίρο σε αυτό το ΚΑ1 πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του οργανισμού-εταίρου Δρ. Ιονάθαν Μποργκ, ο οποίος προχώρησε στην προβολή και επεξήγηση των γενικών ιδεών και χρήσεων της τεχνολογίας που είναι γνωστή ως «Επαυξημένη Πραγματικότητα».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο. Δρ. Μποργκ εξήγησε με λεπτομέρεια τις αρχές της Επαυξημένης πραγματικότητας, και παρουσίασε περίτεχνα παραδείγματα των χρήσεων και των εφαρμογών της ειδικά στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Ο διαχωρισμός και οι διαφορές μεταξύ Πραγματικότητας, Εικονικής Πραγματικότητας και Επαυξημένης Πραγματικότητας σημειώθηκαν, και επιδείχθηκαν παραδείγματα γνωστών εφαρμογών και ελεύθερου λογισμικού, ενώ παράλληλα επεξηγήθηκαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν την ημέρα με θετικό ενθουσιασμό, και δηλώνουν ιδιαίτερα ανυπόμονοι για να γνωρίσουν τους επόμενους καθηγητές και να προχωρήσουν με τη βήμα προς βήμα δημιουργία ενός σχεδίου Ε.Π.