Επίσκεψη στο δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκο πραγματοποίησαν την Τρίτη 27/9/2016 ομάδα 12 εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών (10 εκπαιδευόμενοι/ες και 2 εκπαιδευτές-συνοδοί) του ιδρύματος «Άγιος Λάζαρος»,καθώς και εκπρόσωπος του «E-SCHOOL – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ».

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Η αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση και ένταξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, Νοητική Υστέρηση και κινητικές Αναπηρίες στο σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον». To πρόγραμμα έχει φορέα αποστολής το Κέντρο Απασχόλησης και Διαμονής «ο Άγιος Λάζαρος» με έδρα την Λάρνακα, φορέα υποδοχής – δραστηριοτήτων τον Εκπαιδευτικό Όμιλο E-SCHOOL στην Καρδίτσα και έχει διάρκεια από 25/9 έως 9/10/2016.

Οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου «ο Άγιος Λάζαρος» συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια υπό την επίβλεψη ειδικευμένου προσωπικού του E-SCHOOL, με κυρίως αντικείμενο την εκμάθηση και χρήση λογισμικών στην εκπαίδευση των ΑμεΑ.

Επίσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της περιοχής μας καθώς θα συμμετέχουν σε συμπληρωματικές πολιτισμικές δραστηριότητες (επισκέψεις σε μουσεία, γνωριμία με το οικοσύστημα της λίμνης Πλαστήρα, χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις «Καραγκιόζη»), κ.ά.

Ο κ. Αλεξάκος είχε εγκάρδια συνομιλία με τα μέλη της Κυπριακής αντιπροσωπείας και ευχήθηκε η παραμονή τους στην Καρδίτσα να είναι ευχάριστη και δημιουργική.