Την Τρίτη 04/10/2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Καρδίτσας, από τη φιλοξενούμενη ομάδα ΑΜΕΑ του κέντρου «Άγιος Λάζαρος» της Λάρνακας Κύπρου αλλά και ομάδα ΑΜΕΑ του κέντρου «Ορίζοντες» της Καρδίτσας, συνοδεία εκπροσώπου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 «E-SCHOOL».

Τα παιδιά υποδέχτηκε ο διευθυντής του ΣΔΕ κος Βασίλης Σουφλάκος, ο οποίος ξενάγησε την ομάδα στο χώρο και ενημέρωσε για τη λειτουργία και την προσφορά του ΣΔΕ στην κοινωνία της Καρδίτσας, αλλά και ως θεσμό στην Ελλάδα γενικότερα.

Στη συνέχεια, ο κος Σουφλάκος οδήγησε τους παρευρισκόμενους σε αίθουσα του ΣΔΕ, η οποία είχε προετοιμαστεί για ειδική παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον παγκοσμίου φήμης καραγκιοζοπαίκτη κ. Θωμά (Μάκη) Χάρμπα. Ο κ. Χάρμπας μέσω της παράστασής του μάγεψε τόσο τα παιδιά όσο και τους συνοδούς, και το γέλιο και ο ενθουσιασμός των πρώτων γέμισαν την αίθουσα και τις καρδιές μας.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι ο κ. Χάρμπας, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών και του “Teater Schule” του Αμβούργου έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλά φεστιβάλ στα οποία έχει αποσπάσει ποικίλα βραβεία και επαίνους.